Over ons

Wilt u nog informatie, oude voorstellingen, foto’s en clips terug zien? Klik dan hier!

Het Internationaal Danstheater (IDT) is één van de oudste dansgezelschappen van  Nederland. Vanaf 1961 was het een gezelschap dat folklore dansvoorstellingen met  livemuziek produceerde om zo de verschillende, wereldwijde dansculturen een podium te  geven. Kwaliteit en authenticiteit waren hierbij de uitgangspunten. Om dit te waarborgen  werden choreografen en muzikanten vanuit alle werelddelen aangetrokken om het  authentieke materiaal over te dragen op de dansers en musici. Met respect naar de cultuur  en het volk werd gestreefd naar een zo authentiek mogelijke weerspiegeling. 

Desiree Rebel is per 1 september 2019 directeur van het IDT en wenst het gezelschap nieuw leven in te blazen. Het rijke verleden in eer houdend (en herstellend), maar met een blik op het nu en de toekomst.  

Ieder volk en iedere cultuur is uniek. Het IDT wil deze uniciteit en diversiteit nog steeds  blijven inzetten bij het produceren van voorstellingen. IDT wil de verschillende culturen en  cultuurverschillen koesteren voordat ze verdwijnen. Rebel neemt hierbij de wereldstijlen en  disciplines die een langdurige academische opleiding vereisen als uitgangspunt. Zij zullen de basis vormen voor het bewegingsidioom van het IDT. Verder zal het IDT inzetten op het produceren van multidisciplinaire voorstellingen om op deze manier een zo compleet en  vernieuwend beeld te geven van de wereldwijde culturen, voor een zo breed en groot  mogelijk publiek.

Lees hier de meest recente nieuwsbrief